بسم الله الرحمن الرحیم
زندگی رسول:
روش:
ایشان ابتدا یک دسته بندی از زندگی دوران رسالت ایشان ارائه میدهند: سه سال دعوت مخفیانه در مقابل سالهای دعوت آشکار. هجرت یارانش به حبشه در برابر هجرت خودشان به مدینه بعد از جریانات شعب ابوطالب. بعد ایشان به ارتباط حوادث زندگی حضرت رسول در طول این سالها میپردازند.
در واقع استاد با تحلیلی تربیتی و اجتماعی شناختی مراحل حساس زندگی حضرت رسول را بررسی کردهاند و به دو رکن در حرکت انبیا اشاره و با این دو نکته تمام حرکات حضرت رسول را تحلیل کرده و ارتباط بین قطعات آن را برقرار میکنند.
در واقع دو حرکت اصلی عبارتند از دگرگون کردن تلقى آدمها از خویش و پرورش مهرههاى مسلط که این دو حرکت هم حرکت حضرت رسول است و هم باید حرکت امام و نائب امام نیز باشد.
ایشان مراحل زندگی حضرت رسول را اینگونه بیان میکنند:
1. سه سال اول را ایشان به عنوان زمینه سازی مطرح میکنند که همراه است با حرکات و کلماتی که کنجکاوی اطرافیان را برمیانگیزد مانند خواندن نماز و وضو گرفتن و عبادت خدای یگانه.
2. بعد از این سه سال را ایشان با عنوان طرح عقیده بیان میکنند که عقیده توحید و دعوت به توحید است. توحید به معنای جهت گرفتن به سوی حاکمی که محدود و محکوم نیست و این توحید آزادی از بتها و طاغوتها و هواهای نفس را درپی دارد.
3. بعد از طرح عقیده طبیعتا درگیری مخالفان آن عقیده را درپی دارد. درگیری با بتها و طاغوتها و خودپرستها.
4. در مقابل این درگیری رسول باید اقدامی کند و بهترین اقدام مهره سازی است.
5. برای مهره سازی رسول باید دست به تربیت بزند ولی تربیتی که متناسب باشد با عمق و وسعت رسالت خویش. بنابراین حضرت رسول یارانش را همراه با بینات و کتاب و میزان تربیت میکند.
6. بعد از تربیت مهره ایشان مهره ها مانند بذری در شهرها بخش میکنند تا زمینه های آماده را همراه خود بیاورند.
7. اکنون که مهره ها نیرو به همراه خود آورده اند باید این نیروها مانند یک خرمن جمع آوری شوند بنابراین جریان هجرت یارانش به حبشه پیش می آید.
8. پس از تربیت نیرو و جمع آوری کادر حال نوبت به سازماندهی است که با هجرت حضرت رسول به عنوان رهبر به مدینه این اتفاق میافتد.
9. بعد از سازماندهی نوبت به جنگ ها میرسد که در این هنگام بعد از رنج ها و طلب و اقدام نوبت به نصر و فتح الهی میرسد.
10. این فتح و نصر پس از پیروزیهای کوچکتر به دست می آید و بعد از مطرح شدن حضرت رسول به عنوان رهبر یک جامعه اسلامی.
11. پس از نصر و فتح الهی است که هجوم فوج ها مطرح میشود و انسانهای احتیاط کار و سیاست باز را نیز به سمت اسلام میکشاند.
12. با هجوم این نیروها با ایمان سطحی به اسلام و با از دست رفتن مهره های اصلی رسول در طول درگیری باید مهره های باقی مانده نفوذ کنند تا بتوانند پست ها و موضع های بزنگاه را بگیرند و از این طریق این فوج ها را اصلاح و تصفیه کنند.
13. اقدامات حضرت رسول پس از هجوم فوج ها و از دست رفتن مهره ها:
a. جمع بندی مکتب خویش که اسلام باشد در حج وداع برای همه مسلمین
b. در همین مرحله جمع بندی مساله رهبری پس از رسول و خط ولایت مطرح میشود.
c. پاک سازی مدینه از سرکردگان نفاق با بیرون فرستادنشان از مدینه زیر پرچم اسامه.
d. پس از بیرون نرفتن این افراد کنار زدن انحرافات و دستاویزها با تصریح و نوشته است.
نظرات شما: نظر